Salata sa leblebijama, lagano i zdravo jelo!
Kada želite nešto brzo, a zdravo i zasitno, obrok salate su odlična ideja! Iako verujemo da vam sada ovaj recept nije mnogo potreban, ostavite ga za posle Božića! Kada prođe vreme sarmi, pečenja i ruske, učinite svom organizmu uslugu i napravite ovu predivnu, laganu salatu
Sastojci:
- 250 g leblebija iz konzerve
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 crvena paprika
- 2 sušena paradajza
- 2 kašičice mlevene crvene paprike
- 1/2 kašičice mlevenog kima
- 1/2 kašičice tucane paprike
- 2 kašike sveže ceđenog soka od limuna
- 1 šolja seckanog peršuna
- 5-6 listova svežeg bosiljka
Priprema:
- U tiganju zagrejte 2 kašike ulja i dodajte oceđene i osušene leblebije. Zatim posolite i pospite mlevenom crvenom paprikom. Promešajte i pržite dok leblebije ne dobiju boju i ne zamirišu pa izvadite leblebije.
- Propržite crni luk iseckan na rebarca, pa dodajte mleveni beli luk. Dodajte seckanu papriku, sušeni paradajz i malo posolite. Promešajte i dinstajte 2 minuta.
- Isključite šporet, pa kada se ohladi, dodajte kim i tucanu papriku, pa promešajte. Odozgo sipajte leblebije i mešajte dok se sve ne sjedini.
- Pomešajte seckani bosiljak i peršun, pa prelijte limunovim sokom. Dobijenu smesu sipajte preko salate i lagano promešajte.
Prijatno!