Pasta bogatog ukusa sa humusom i pečurkama!

canva
Sve poplarniji humus na našim prostorima se na Bliskom Istoku vekovima unazad konzumira, kako samostalno, tako i kao sastojak mnogih jela. Ovoj pasti sa pečurkama, humus će dati kremastu teksturu i odličan ukus istočnjačke kuhinje
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 350 g testenine po izboru
  • 250 g šampinjona
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica soli
  • malo bibera
  • 1 čen belog luka narendanog
  • 2 kašike seckanog peršuna
  • 130 g humusa

Sastojci:

  1. Kada se testenina skuva al dente, sačuvajte dve šolje vode od kuvanja, ocedite i sipajte je u šerpu. Očistite i iseckajte šampinjone na tanke listiće. Zagrejte ulje u velikom tiganju, a zatim dodajte pečurke. Začinite ih solju i biberom.
  2. Pečurke pržite na srednje jakoj vatri dok voda ne ispari i ne dobiju smeđu boju, a zatim dodajte rendani beli luk i seckani peršun, promešajte i pržite još minut dok ne osetite aromu belog luka.
  3. Ubacite humus i jednu šolju sačuvane vode od kuvanja testenine. Promešajte i kuvajte na laganoj vatri dok humus ne postane kremast. Probajte i začinite po ukusu.
  4. Isključite šporet, ubacite kuvanu testeninu i mešajte dok se potpuno ne obloži sosom. Ako je sos previše gust, dodajte još vode od kuvanja testenine dok ne postignete željenu konzistenciju. Servirajte sa peršunom i malo maslinovog ulja.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs