Napravite najlakšu i najlepšu Alfredo pastu!

canva
Alfredo pasta je nastala u 20. veku, na veoma simpatičan način, tako što je jedan kuvar pokušavao da napravi jelo koje će odgovarati jednoj trudnici. U međuvremeno, recept je modifikovan, a danas je poznat onaj sa piletinom, veoma jednostavan i preukusan
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g testenine
  • 600 g pilećih grudi
  • 1 kašika putera ili margarina
  • origano, bosiljak, peršun
  • parmezan
  • so i biber

Za sos:

  • 2 kašike putera ili margarina
  • 4 čena belog luka
  • 3 kašike brašna
  • 450 ml mleka
  • origano, bosiljak
  • parmezan
  • so i biber

Priprema:

  1. Pastu skuvajte po uputstvu sa pakovanja.
  2. Puter otopite na srednjoj temperaturi pa dodajte iseckane pileće grudi. Začinite solju, biberom, origanom i bosiljkom. Kuvajte 8-10 minuta dok se piletina ne bude gotova. Izvadite je iz tiganja.
  3. Stavite opet puter u isti tiganj pa dodajte usitnjen beli luk. Dinstajte dok luk ne omekša. Dodajte polovinu brašna pa umešajte, pa dodajte i drugu polovinu. Dodajte mleko, postepeno, uz stalno mešanje dok sos ne počne da se zgušnjava.
  4. Dodajte so, biber, origano i bosiljak pa promešajte. Sipajte parmezan i mešajte dok se ne otopi.
  5. Sipajte sos preko skuvane paste, dodajte piletinu i dobro promešajte. Pospite peršunom i parmezanom.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs