Zapečeni krompir sa sirom i paradajzom!
Krompir se u rerni može pripremiti na više načina, a priznaćete, u kombinaciji sa sirom, on je veoma ukusan i svima će se dopasti. Ako mu dodate i paradajz, dobićete pravo savršenstvo od obroka
Sastojci:
- 5 kompira
- so, biber, mlevena paprika, sušeni beli luk
- maslinovo ulje
- 4 jajeta
- 200 g pavlake
- praziluk
- čeri paradajz
- 2 kobasice
- 100 g kačkavalja
Pripremu:
- Isecite krompir na listiće i stavite na dno vatrostalne posude. Začinite, pospite maslinovim uljem i umešajte rukama. Stavite u prethodnu zagrejanu rernu na 200°C 20 minuta.
- Za preliv umutite jaja sa pavlakom pa dodajte iseckan čeri i praziluk. Pomešajte pa ubacite i seckane kobasice i začine. Prelijte preko krompira. Odozgo pospite rendanim kačkavaljem pa dodatno zapecite još petnaestak minuta.
Prijatno!
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#recept
#laki recepti
#brza priprema
#reši
#reši kviz
#ideja za brzi ručak
#brza večera