Zapečeni krompir sa sirom i paradajzom!

canva
Krompir se u rerni može pripremiti na više načina, a priznaćete, u kombinaciji sa sirom, on je veoma ukusan i svima će se dopasti. Ako mu dodate i paradajz, dobićete pravo savršenstvo od obroka
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 kompira
  • so, biber, mlevena paprika, sušeni beli luk
  • maslinovo ulje
  • 4 jajeta
  • 200 g pavlake
  • praziluk
  • čeri paradajz
  • 2 kobasice
  • 100 g kačkavalja

Pripremu:

  1. Isecite krompir na listiće i stavite na dno vatrostalne posude. Začinite, pospite maslinovim uljem i umešajte rukama. Stavite u prethodnu zagrejanu rernu na 200°C 20 minuta. 
  2. Za preliv umutite jaja sa pavlakom pa dodajte iseckan čeri i praziluk. Pomešajte pa ubacite i seckane kobasice i začine. Prelijte preko krompira. Odozgo pospite rendanim kačkavaljem pa dodatno zapecite još petnaestak minuta.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs