Zapečeni krompir sa sirom i jajima gotov je za tren!

canva
Krompir se u Srbiji jede u svim mogućim varijantama i zaista je ukusan. Kada se zapeče i doda mu se još par sastojaka, možete da napravite pravu gozbu! Danas imamo za vas jedan zanimljiv i lep recept, veoma povoljan i brz, a garantujemo da će nakon ovog ručka svi biti siti
Vidi originalni članak

Ovaj recpt je veoma jednostavan i podložan eksperimentisanju. U ovo jelo možete dodati slaninicu, seckanu kobasicu, praziluk, povrće... Ma sve što vam padne na pamet, piše Lepota i Zdravlje.

Sastojci:

  • 4 veća krompira
  • 1 šolja narendanog punomasnog sira 
  • 4 jaja
  • 1/2 šolje mleka
  • so i biber po ukusu
  • malo ulja

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200 stepeni.
  2. Oluštiten krompir dobro operite, isecite na tanke kolutove, posolite i pobiberite.
  3. Umutite jaja sa mlekom i malo soli.
  4. Poređajte polovinu krompira u vatrostalnu posudu koju ste prethodno podmazali. Preko rasporedite polovinu sira, pa to prelijte polovinom umućenog mleka i jaja.
  5. Odozgo poređajte drugu polovinu krompira, pa preostali sir i to prelijte ostatkom umućenog mleka i jaja. Pobiberite.
  6. Pecite u zagrejanoj rerni 35-40 minuta. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs