Zapečena testenina sa sirom i spanaćem!

canva
Ono na čemu smo zahvalni Popaju jeste to što nas je naučio da je spanać važan za snagu. Ipak. trebalo bi da znamo koliko je ova namirnica bogata gvožđem i raznim vitaminima, a može se pripremiti na tiliko načina da nikada ne biste ni pomislili da je baš spanać glavni sastojak nekog jela
Vidi originalni članak

U ovom receptu je dominantan po boji, a ukus spanaća s ei ne oseća. Zato je tu onaj predivan miris sira koji mami, piše Jutarnji.

Sastojci:

  • 500g testenine po želji
  • 500 g spanaća
  • 300 g ricotta sira
  • so
  • muskatni oraščić
  • 100 g naribane mozzarelle
  • 2 čena belog luka
  • 450 ml pirea od paradajza
  • 100 ml povrtnog temeljca
  • kašičica suvog origana
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 150 g gauda sira

Priprema:

  1. Spanać kratko izblanširajte pa ga naseckajte na tanke rezance i stavite u veću posudu.
  2. Testeninu skuvajte do pola u puno vode posoljene po želji.
  3. Spanaću dodajte ricotta sir, so, biber, muskatni oraščić, naribanu mozzarellu, beli luk i origano pa sve dobro promiješajte.
  4. Podmažite pekač maslinovim uljem. Ulijte pire od paradajza i ravnomerno ga rasporedite po tiganju. Pomešajte sos sa testeninom pa sve preručite u podmazan pekač.
  5. Testeninu prelijte temeljcem pa narendajte gaudu. Posudu stavite u rernu i pecite na temperaturi od 180 stepeni dok se sir ne otopi i ne dobije zlatnu boju. Pečenu testeninu začinite svežim vlašcem ili bosiljkom.
Poseti www.roosvaaj.rs