Zapečena testenina sa sirom i spanaćem!
Ono na čemu smo zahvalni Popaju jeste to što nas je naučio da je spanać važan za snagu. Ipak. trebalo bi da znamo koliko je ova namirnica bogata gvožđem i raznim vitaminima, a može se pripremiti na tiliko načina da nikada ne biste ni pomislili da je baš spanać glavni sastojak nekog jela
U ovom receptu je dominantan po boji, a ukus spanaća s ei ne oseća. Zato je tu onaj predivan miris sira koji mami, piše Jutarnji.
Sastojci:
- 500g testenine po želji
- 500 g spanaća
- 300 g ricotta sira
- so
- muskatni oraščić
- 100 g naribane mozzarelle
- 2 čena belog luka
- 450 ml pirea od paradajza
- 100 ml povrtnog temeljca
- kašičica suvog origana
- 50 ml maslinovog ulja
- 150 g gauda sira
Priprema:
- Spanać kratko izblanširajte pa ga naseckajte na tanke rezance i stavite u veću posudu.
- Testeninu skuvajte do pola u puno vode posoljene po želji.
- Spanaću dodajte ricotta sir, so, biber, muskatni oraščić, naribanu mozzarellu, beli luk i origano pa sve dobro promiješajte.
- Podmažite pekač maslinovim uljem. Ulijte pire od paradajza i ravnomerno ga rasporedite po tiganju. Pomešajte sos sa testeninom pa sve preručite u podmazan pekač.
- Testeninu prelijte temeljcem pa narendajte gaudu. Posudu stavite u rernu i pecite na temperaturi od 180 stepeni dok se sir ne otopi i ne dobije zlatnu boju. Pečenu testeninu začinite svežim vlašcem ili bosiljkom.
#zapečena testenina
#pasta
#pasta sa spanaćem
#spanać
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#ideja za brzi ručak
#brza večera
#brza priprema
#laki recepti
#brzi obroci