Univerzalni preliv za još sočnije pite: Isprobaj danas!

canva
Pite su jedno od najbržuh jela koje se u našim kuhinjama priprema veoma često, kako za okupljanaj i proslave, tako za svakodnevne obroke. Nadeve je u većini slučajeva lako napraviti, ali ako želite da napravite pitu "kao iz pekare", postoji premaz koji će svaku pitu učiniti još sočnijom i lepšom, sa čime god je pravili
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 šoljice mleka
  • 6 kašika brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 1 šoljica uljađ
  • so ili šećer u zavisnosti da li pravite slanu ili slatku pitu

Priprema:

Pomešajte prosejano brašno, kvasac, mleko, ulje i so ili šećer. Dobro sjedinite, pa dobijenim prelivom premažite svaku koru pre nego što stavite nadev,  a sa ostatkom preliva prelijte pitu i ostavite sat i po da upije, pa tek onda pecite.

Poseti www.roosvaaj.rs