Turska salata od sočiva: Ovo će se svima dopasti!

canva
Iako je sočivo 'stara namirnica', kod nas je nepravedno decenijama bila zapostavljena, ali se poslednjih par godina vraća u upotrebu. Iako ima mnogo vrsti ove sjajne mahunarke, najviše su u upotrebi crveno i zeleno sočivo
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 konzerva kuvanog smeđeg sočiva
  • 100g kuvanog kukuruza šećerca
  • 250g sitne testenine
  • 2žlice nasjeckanog peršuna
  • 8 kiselih feferona ili 3 kisela krastavca
  • 200g grčkog jogurta
  • 1 češanj belog luka
  • 1  kašičica soka od limuna
  • 1 kašika seckane mirođije

Priprema:

  1. Testeninu skuvajte po uputstvu sa pakovanja, ocedite i malo ohladite pod vodom. Stavite je u posudu pa dodajte sitno seckani peršun.
  2. Ocedite i operite sočivo zajedno sa kukuruzom dodajte u testeninu.
  3. Naseckajte krastavcei ili feferone na sitno, stavite u posudu pa dodajte jogurt, seckanu mirođiju ,naseckani beli luk, maslinovo ulje i sok od limuna.
  4. Dodajte u posudu pa sve zajedno dobro dobro promešajte. Začinite po ukusu.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs