Treba vam svega pola sata da napunite ukusne paprike!

canva
Tajna uspešnih punjenih paprika je u nadevu: Koliko je ukusan, kako je začinjen, i naravno, koliko se paprika popuni. Takođe, većina voli da ostavi punjene paprike otvorene od gore, dok drugi, pak, vole da paprike zatvore paradajzom, tikvicama ili krompirom
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 paprika za punjenje
  • 250g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 paradajz
  • 1 šolja pirinča
  • 1 šolja soka od paradajza
  • vegeta, biber

Priprema:

  1. Crni luk i praziluk iseckati na kockice. Šargarepu narendati. Paprike očistiti od semena.
  2. Praziluk i crni luk propržiti na ulju ili masti par minuta pa dodati šargarepu i meso. Dobro promešati. Doliti pola šolje vode kako bi se lepo izdinstalo. Sipati u smesu pirinač. Dodati veliku kašiku vegete i bibera po ukusu.
  3. Paprike složiti u veću šerpu. Svaku napuniti do vrha smesom, ravnomerno. Paradajz iseći na kolutove i svaku od paprika poklopiti njime.
  4. Sipati vode u šerpu do polovine paprika, pa sipati paradajz sok. Staviti na ringlu i poklopiti. Smanjiti na srednju temperaturu. Kuvati dok paprike i pirinač ne omekšaju.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs