Svi je obožavaju: Piletina u sosu od tikvica!

canva
Piletina i povrće su uvek dobitna kombinacija onda kada ne znamo šta da spremimo za ručak. Ako još na obedu očekujete nekog 'sa strane', ovo je siguran način da ručak bude uspešan. Hajde da pogledamo recept za piletinu u kremastom sosu od tikvica
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 velike tikvice
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 veća komada pilećeg filea
  • so, biber
  • 2 čena belog luka, sitno mlevena
  • 3/4 šolje mleka
  • 1 manja pavlaka za kuvanje
  • 1/2 šolje parmezana
  • svež peršun

Priprema:

  1. Oljuštite tikvice po dužini kako biste dobili duge, tanke i široke trake. Odložite ih sa strane. Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj temperaturi.
  2. Obe strane pilećeg filea posolite, pobiberite i dodajte začine po želji. Pržite par minuta, pa prebacite na dasku za sečenje i isecite na trakice.
  3. Sipajte preostalu količinu maslinovog ulja u tiganj. Dodajte sitno seckani beli luk i malo propržite, zatim dodajte mleko, promešajte, pa sipajte pavlaku za kuvanje i parmezan.
  4. Kuvajte kratko i često mešajte. Posolite i pobiberite i kuvajte dok se sos malo ne zgusne.
  5. Dodajte tikvice i meso u sos i dobro promešajte. Pospite parmezanom.
  6. Prijatno!
Poseti www.roosvaaj.rs