Supa od kupusa: Prolećni detoks za organizam!

canva
Supe i čorbe su idealan način da u organizam unesemo što više povrća i vitamina koje ono sadržai, a ova supa od kupusa je prava vitaminska bomba. Niskokalorična je, bez mesa i veoma ukusna
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 2 stabljike celera
  • 1/2 kašičice mlevenog korijandera
  • 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 konzerva seckanog pelata 
  • 2 šolje pilećeg bujona (kocka za supu)
  • 5 šolja vode
  • 1 srednji kupus
  • 500 g krompira

Priprema:

  1. Crni luk i celer iseckajte sitno, pa propržite na malo zagerajnog ulja. Kada malo omekša, posolite, pobiberite, pospite korijander, dimljenu papriku i origano i promešajte.
  2. Kuvajte još par minuta, pa dodajte kupus isečen na trake, bujon i vodu.  Dobro promešajte, pojačajte vatru i ostavite da proključa.
  3. Smanjite temperaturu i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući. Zatim dodajte krompir isečen na kockice i kuvajte dok ne omekša. Ako je potrebno još malo začinite, a supu od kupusa možete da služite sa parmezanom, ako ne postite, savetuju Novosti.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs