Slasni mafini od tikvica koji će vas oduševiti!

canva
Leto će se ubrzo završiti pa bi bilo dobro da iskoristimo sav njegov potencijal kada su sveži plodovi u pitanju. Jedan od letnjih plodova je svakako tikvica, mngoima omiljena vrsta povrća koja se priprema na bezbroj načina
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so i biber po ukusu
  • 180 g rendanog sira ( možete koristiti koji god imate pri ruci)
  • 250 g rendanih tikvica (ne morate ljuštiti koru ako je mekana)
  • 40 g sitno seckanog crnog luka
  • 220 ml punomasnog mleka
  • 2 velika jajeta

Priprema:

  1. Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i biber u velikoj posudi. Mešajte da se sjedini, a zatim dodajte sir i promešajte da se sjedini.
  2. U posebnoj posudi srednje veličine pomešajte rendane tikvice, luk, mleko i jaja i dobro promešajte.
  3. Pomešajte mokre i suve sastojke i kagano mešajte dok se ne sjedine.
  4. Rasporedite smesu u papirne korpice i pobiberite.
  5. Pecite mafine 13-17 minuta, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne postanu blago zlatno braon boje, a kada ih nežno ubodete prstom, vraćaju se nazad.

Prijatno!

Izvadite mafine s tikvicama iz rerne i ostavite da se ohlade na rešetki da se prohlade, pre nego što ih uzvadite iz kalupa.

Poseti www.roosvaaj.rs