Skarpaća: Skromno jelo koje je 'zaludelo' internet!
Pica i pasta su prva asocijacija kada pomislimo na italijansku kuhinju, ali ova zemlja nudi toliko specijaliteta da se ne mogu ni nabrojati. Kada je u pitanju današnji recept, za njega vam treba samo par sastojaka, jelo je brzo gotovo, a poslužiće kao savršena večera za nenajavljene goste
Sastojci:
- 750 g tikvica
- 1 glavica crveng luka
- 70g kukuruznog brašna
- 70g glatkog belog brašna
- 10 cvetova tikvica
- maslinovo ulje
- 1 ravna kašičica soli (za soljenje tikvica)
- biber po ukusu
- sveži ruzmarin po ukusu
Priprema:
- Narežite tikvice na kolutove 2-3 mm debljine, a luk narežite na tanke pločice. Sve stavite u činiju zajedno s cvetovima tikvica i pobiberite i obilno posolite tako što ćete dobro umasirati 2-3 minuta. Pritisnite odozgo kako bi povrće pustilo vodu, pa nakon dva sata ocedite svu biljnu vodu u činiji.
- Pripremite testo tako što ćete dodati kukuruzno brašno i malo ulja. Smesu za testo prelijte preko povrća i dobro promešajte.
- Smesu izlijte u dobro nauljenu tepsiju koja se ne lepi i uz pomoć papira za pečenje dobro poravnajte rukama. Dodajte još malo ulja, sveži ruzmarin i pecite u rerni s ventilatorom na 220 stepeni 30-35 minuta (do željene hrskavosti).
Prijatno!
#italijanska kuhinja
#italijanski recept
#skarpaća
#tikvice
#brza večera
#ideja za brzi ručak
#roosvaaj
#laki recepti
#brzo i lako
#roosvaj recepti