Savršena pasta koja se sprema za pola sata!

canva
Nedostatak vremena je nešto što većinu ljudi na anšoj planeti tišti pa u tom situacijama pojedemo bilo šta, umesto da se prepustimo ukusnom i lepom obroku koji smo sami pripremili. Mi danas imamo jedan odličan recept, a za njegovu pripremu vam stvarno treba samo pola sata
Vidi originalni članak

Iako je čar ovog recepta u sremušu koji nikako ne treba izostaviti, kako pišu Domaći recepti, naš savet je da umesto sremuša upotrebite beli luk, s obzirom da ćete sremuš veoma teško naći kada nije proleće.

Sastojci:

  • pakovanje testenina
  • 200g suve slanine 
  • oko 100ml ulja
  • 400g paradajz pelata
  • 400ml vode
  • kašika bašna+ 100ml vode
  • začini i so po ukusu

Priprema:

  1. Zagrejati ulje u tiganju pa smanjiti na srednju temperaturu i dodati slaninu iseckanu na kockice. Propržiti pa dodati ispasiran pelat zajedno sa vodom u tiganj. Ostavite da provri pa opet smanjite vatru.
  2. Dodajte začine i posolite po ukusu.
  3. Testeninu skuvajte na uobičajen način.
  4. Brašno i vodu pomešajte pa dodajte u tiganj koji ste sklonili sa vatre pa vratite da se lagano krčka.
  5. Kada se testenina skuva, procedite je i operite i promešajte sa sosom.
  6. Po želji pospite rendanim parmezanom.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs