Ručak za Badnji dan: Posna karbonara!

canva
Ako spadate u onaj procenat ljudi koji tradicionalno obeležavaju Badnji dan kako je Crkva propisala, onda bi trebalo da znate da je trpeza tog dana posna i da se po pravilu ne jede riba. Ako pak želite da svojoj porodici pripremite nešto novo i nesvakidašnje pored dobro poznatih jela, odlučite se za posnu verziju karbonare
Vidi originalni članak

Iako u njoj nema mesa, recept će se svima sigurno dopasti, piše Ona.

Sastojci:

  • 500g posnih špageta
  • 1 glavica crnog luka
  • 70g sušenog paradajza
  • 1 manja tikvica
  • 2- 3 čena belog luka
  • malo dimljena aleve paprike

Sos:

  • 200ml vode
  • 100g indijskih oraha
  • 1 kašika limunovog soka
  • so po ukusu
  • beli luku prahu

Priprema:

  1. Uveče potopite indijske orahe u vodi i ostavite da tako prenoće.
  2. Ujutru skuvajte špagete prema uputstvu.
  3. Suvi paradajz iseckajte sitno i dodajte mu dimljenu papriku. Indijske orahe ocedite pa u blenderu usitnite i dodajte smesu od suvog paradajza i dimljene paprike.
  4. Iseckajte crni i beli luk pa na malo vode i ulja kratko dinstajte. Tikvicu oljuštite, pa isecite na komade željene veličine, najbolje što sitnije, pa ubacite i njih da se dinstaju sa lukom. Kada tikvica omekša, ubacite smesu iz blendera i dobro promešajte. Dodajte i sok od limuna.
  5. Špagete ubacite u smesu, dobro promešajte i poslužite. Ukrasite po želji.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs