Recept za ukusnu čorbu od sočiva koja se svima dopada!
Kako bismo između Nove godine i Božića napravili kalorijski predah, trebalo bi da u organizam unesemo nešto laganije od pečenja, ruske salate i sličnihjela koja prate pomenute praznike. Danas vam predstavljamo sjajan recept za čorbicu od sočiva koju morate da probate
Crveno sočivo je blagog i neutralog ukusa koji podseća na pasulj, a obiluje raznim vitaminima i nutritijentima koji će savršeno pripremiti organiyam ya novi kalorijski suficit tokom Božića, piše Kurir.
Sastojci:
- 1 šolja crvenog sočiva
- 1 glavica sitno oseckanog crnog luka
- 2 čena iseckanog belog luka
- 1 šargarepa isečena na kolutove
- 1 šolja vode
- so i biber po ukusu
- curry po ukusu
- svež korijander za posipanje
Priprema:
- Veče pre kuvanja čorbe, sočivo potopite u šerpi kako bi nabubrilo. Ujutru prospite tu vodu, kuvajte ga u novoj pa prospite i tu vodu te zatim sočiv ocedite i ostavite sa strane.
- Dinstajte crni i beli luk u loncu dok ne postanu staklasto providni. Dodajte šargarepu, crveno sočivo i šolju vode. Kuvajte dok sočivo ne omekša.
- Dodajte kari u prahu, so i biber po ukusu. Koristite blender ili štapni blender da dobijete kremasu čorbicu. Poslužite je ukrašenu svežim korijanderom.
Prijatno!
#sočivo
#čorbica od sočiva
#čorba od povrća
#povrće
#roosvaaj
#laki recepti
#lagani obroci
#ideja za brzi ručak
#roosvaj recepti