Recept za ukusnu čorbu od sočiva koja se svima dopada!

canva
Kako bismo između Nove godine i Božića napravili kalorijski predah, trebalo bi da u organizam unesemo nešto laganije od pečenja, ruske salate i sličnihjela koja prate pomenute praznike. Danas vam predstavljamo sjajan recept za čorbicu od sočiva koju morate da probate
Vidi originalni članak

Crveno sočivo je blagog i neutralog ukusa koji podseća na pasulj, a obiluje raznim vitaminima i nutritijentima koji će savršeno pripremiti organiyam ya novi kalorijski suficit tokom Božića, piše Kurir.

Sastojci:

  • 1 šolja crvenog sočiva
  • 1 glavica sitno oseckanog crnog luka
  • 2 čena iseckanog belog luka
  • 1 šargarepa isečena na kolutove
  • 1 šolja vode 
  • so i biber po ukusu
  • curry po ukusu
  • svež korijander za posipanje

Priprema:

  1. Veče pre kuvanja čorbe, sočivo potopite u šerpi kako bi nabubrilo. Ujutru prospite tu vodu, kuvajte ga u novoj pa prospite i tu vodu te zatim sočiv ocedite i ostavite sa strane.
  2. Dinstajte crni i beli luk u loncu dok ne postanu staklasto providni. Dodajte šargarepu, crveno sočivo i šolju vode. Kuvajte dok sočivo ne omekša.
  3. Dodajte kari u prahu, so i biber po ukusu. Koristite blender ili štapni blender da dobijete kremasu čorbicu. Poslužite je ukrašenu svežim korijanderom.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs