Recept za teleću čorbicu: Bolja je nego u restoranu!

Kad kažemo 'ručak u kafani' i pod tim mislimo na nešto 'na kašiku', kao toplo prdjelo u 99% slučajeva biramo baš teleću čorbicu. Čini se da šefovi kuhinja imaju svoje tajne recepte i metode kako da im ovaj specijalitet bude ukusan i nezboravan, ali mi smo im doskočili sa ovim receptom koji morate da isprobate
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g teletine
  • 2 šargarepe
  • 1 veći krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 korena celera
  • 2 kašike brašna
  • 60 gr masti
  • 1 žumance
  • 180 gr kisele pavlake
  • so i biber po ukusu
  • peršun

Priprema:

  1. Iseckajte sitno crni luk, pa izdinstajte na polovini količine masti u dubokoj šerpi.
  2. iseckajte meso na sitne kocke pa dodajte luku, nalijte vodom da ogrezne, pa smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 45 minuta uz povremeno mešanje.
  3. Šargarepu izrendajte, a celer i krompir isecite na sitne kocke, pa dodajte u šerpu sa mesom. Stavite začine i nalijte oko dve litre vode.
  4. Na tihoj vatri propržite brašno dok ne porumeni. Dodajte u šerpu sa povrćem i mesom, sve promešajte i ostavite čorbu da se kuva još pola sata. 
  5. Žumance i kiselu pavlaku razmutite i dodajte u čorbu koja lagano vri pa ostavite još par minuta da provri.
  6. Sveži peršun iseckajte sitno, pa pospite čorbu i servirajte.
  7. Prijatno!
Poseti www.roosvaaj.rs