Recept za savršeno hrskave bruskete za svaku priliku!

canva
Jedna od najboljih ideja da iskoristite stari hleb jesu bruskete: Uz hrskavo zapečenu koricu, začine i par sastojaka koja imate u kući, imaćete odlično posluženje za iznenadne goste, ali i za planirano druženje sa prijateljima ili za večeru udvoje
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • stari baget ili običan rezani hleb
  • 2- 3 paradajza
  • desetak maslina
  • suhomesnato po izboru
  • kačkavalj ili sir po izboru
  • maslinovo ulje
  • nekoliko čenova belog luka
  • začini po ukusu

Priprema:

  1. Ukoliko već nije izrezan, baget isecite na parčiće debljine prsta.
  2. Poređati hleb na pleh prekriven pek papirom i peći ga oko 10 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
  3. Dok se hleb peče mogu se pripremiti ostali sastojci za bruskete. Oljuštiti nekoliko čena belog luka. Vruć, prepečen hleb natrljati belim lukom. Začiniti po ukusu.
  4. Isekane sastojke za bruskete pomešajte i stavite na svako parče hleba pa isprskajte maslinovim uljem i vratite u rernu na još 5 minuta.

Prijatno!

 

Poseti www.roosvaaj.rs