Recept za pekarske kifle mekane kao duša!

canva
Pekarske kifle su idealan izbor za doručak ili večeru, ali su isto tako odlične za sva posluženja, okupljanja i užine. Mi danas imamo savršen recept za vas: Dobićete divne kiflice, mekane kao duša, pa predlažemo da ih isprobate već ovog vikenda
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • voda 500 ml
  • kvasac 42 g
  • ulje 100 ml
  • so 1 kašika
  • šećer 2 kašike
  • brašno 750 gr

Priprema:

  1. Kvasac dodati u mlaku vodu, dodati šećer, ulje, so i brašno i zamesiti testo, prekriti i ostaviti da nadođe oko 30 minuta u toplom.
  2. Testo premesiti i podeliti u loptice veličine po želji kolike hoćete da vam budu kifle. Pouljiti radni sto i svaku lopticu okalagijom rastanjiti i uviti u kiflu i ređati u pleh. Premazati sa vodom i posuti susamom i na svaku kiflu staviti po malo posnog margarina.
  3. Kiflice ostaviti da nadođu oko 20 minuta. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Pečene kifle premazati ovlaš sa malo ulja i vode koje ste pomešali zajedno.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs