Recept za hrskav i aromatičan pekarski krompir!

canva
Pekarski krompir, ukusno i nadasve izdašno jelo, oduvek je služeno kao prilog u restoranima. U poslenje vreme, pojavilo se mnogo recepata za ovo jelo, ali mi vam donosimo jedan pravi kome sigurno nećete moći da odolite
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 4-5 čenova belog luka
  • 4-5 kašika maslinovog ulja
  • 2-3 kašičice aleve paprike 
  • So i biber po ukusu
  • 1-2 grančice svežeg ruzmarina 
  • Malo svežeg peršuna

Priprema:

  1. Krompir narežite na mesece. U velikoj posudi ga pomešajte sa naseckanim belim lukom, maslinovim uljem, alevom paprikom, soli, biberom i sitno naseckanom grančicom ruzmarina. Dobro promešajte da se krompir ravnomerno obloži.
  2. Pleh obložeite papirom za pečenje, pa u njega stavite krompir i rasporedite ga u jednom sloju.
  3. Pecite krompir 30-40 minuta, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Povremeno ga promešajte da se ravnomerno peče i dobije zlatnu boju.
  4. Pečeni krompir poslužite topao uz malo svežeg peršuna.

Prijatno!

Sve dodatne informacije možeš pronaći na sajtu Kratak spoj.

Prijavi se OVDE.

Poseti www.roosvaaj.rs