Recept za hrskav i aromatičan pekarski krompir!
Pekarski krompir, ukusno i nadasve izdašno jelo, oduvek je služeno kao prilog u restoranima. U poslenje vreme, pojavilo se mnogo recepata za ovo jelo, ali mi vam donosimo jedan pravi kome sigurno nećete moći da odolite
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 4-5 čenova belog luka
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- 2-3 kašičice aleve paprike
- So i biber po ukusu
- 1-2 grančice svežeg ruzmarina
- Malo svežeg peršuna
Priprema:
- Krompir narežite na mesece. U velikoj posudi ga pomešajte sa naseckanim belim lukom, maslinovim uljem, alevom paprikom, soli, biberom i sitno naseckanom grančicom ruzmarina. Dobro promešajte da se krompir ravnomerno obloži.
- Pleh obložeite papirom za pečenje, pa u njega stavite krompir i rasporedite ga u jednom sloju.
- Pecite krompir 30-40 minuta, u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Povremeno ga promešajte da se ravnomerno peče i dobije zlatnu boju.
- Pečeni krompir poslužite topao uz malo svežeg peršuna.
Prijatno!
Prijavi se OVDE.
#krompir
#pekarski krompir
#prilog
#jela od krompira
#ideja za brzi ručak
#brza večera
#roosvaaj
#roosvaj novosti
#roosvaj recepti