Recept za đuveč: Predivno letnje jelo sa povrćem!

Tokom leta, đuveč se priprema od sezonskog, svežeg povrća. Kada dođe vreme za pripremu zimnice, uvek treba ostaviti i po koju kesu seckanog povrća kako bismo i tokom zime mogli da uživamo u čudesnom đuveču, jelu koje okrepljuje i 'diže iz mrtvih'
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 3-4 paradajza
  • 3-4 paprike
  • 1 čen seckanog belog luka
  • 1-2 glavice seckanog crnog luka
  • 1-2 šargarepe
  • 1-2 šolje rastvorene kocke za supu
  • šoljica pirinča
  • začini po ukusu
  • seckani peršun

Priprema:

  1. Svinjsko meso isecite na kockice pa prodinstajte na laganoj vatri dok ne porumeni.
  2. Isecite crni luk na režnjeve, šargarepu na kolutove i papriku na kockice. Usitnite beli luk. Paradajz kratko potopite u vrelu vodu, pažljivo mu oljuštite kožicu i isecite na kockice. Sve pripremljene sastojke i dinstano meso sipajte u posudu vatrostalnu posudu ili đuvečaru.
  3. Dodajte pirinač, posolite, pobiberite i dodajte alevu papriku po ukusu.
  4. Promešajte pa nalijte vodom da ogrezne. Pospite seckanim peršunom i poklopite.
  5. Đuveč pecite u rerni na 200 stepeni oko sat vremena dok povrće i meso ne postanu sočni i mekani. Otvorite posudu šred kraj pečenja kako bi se jelo fino zapeklo.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs