Prste da poližeš: Kroketi sa boranijom i susamom...
Na svetu postoje dve grupe ljudi: Oni koji ne mogu da smisle boraniju i oni koji je obožavaju da bi se 'davili' u njoj. Ako spadaš u ovu drugu grupu, sigurno si u manjku sa receptma čiji je glavni sastojak ovo predivno povrće. Zato mi imamo ovaj savršen recept
Sastojci:
- 250 g zelene boranije
- 4 manja krompira
- 1 kašičica svežeg timijana
- 1 kaščica narendane kore limuna
- susam
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
- Dobro operite krompir pa ga skuvajte u ljusci. Ostavite da se prohladi, a zatim oljuštite i propasirajte.
- Očistite boraniju, operite i kuvajte na pari desetak minuta. Isecite, stavite u tiganj sa dve kašike maslinovog ulja i timijanom i prodinstajte par minuta.
- Pomešajte prohlađenu boraniju sa krompirom, dodajte sitno narendanu koru limuna i posolite po ukusu.
- Od smese oblikujte 12 kroketa, malo spljoštite i uvaljajte svaki u semenke susama. Po želji susam prvo malo popržite u suvom tiganju.
- Složite krokete na pleh obložen papirom za pečenje, sasvim malo namazanim maslinovim uljem, pa zapecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Krokete okrenite na polovini pečenja da dobiju ravnomernu boju sa obe strane. Poslužite ih tople.
Prijatno!
#kroketi
#boranija
#ručak
#ideja za brzi ručak
#brza večera
#grickalice
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#brzi obroci
#laki recepti