Pravi srpski doručak: Brza gibanica sa jogurtom!
Na našim stolovima, pite su neizostavan detalj tokom praznika, rođendana, slava i proslava, ali se i svakodnevno rado jedu za doručak, večeru ili užinu. Ništa nije lepše od mirisa sveže hrskave gibanice koji se širi kućom i poziva na doručak
Sastojci:
- 500g kora za pitu
- 3 jajeta
- kisela voda
- 500ml jogurta
- 1 dl ulja
- sir po želji
Priprema:
- Razbijte jaja u činiju i dodajte jogurt, ulje i malo kisele vode. Sve to pomešajte i ako želite, izdrobite i dodajte sir.
- Dok se rerna greje, premažite pleh uljem.
- Izdvojte dve kore i stavite ih jednu preko druge. Premažite smesu, a zatim ponovo preklopite sa dve kore. Ponovite ovaj posupak i dvema korama preklopite pitu za kraj. Po želji, pitu možete urolati, pa prebaciti u pleh.
- Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta. Po potrebi smanjite jačinu rerne.
Prijatno!
#pita
#pita sa sirom
#gibanica
#doručak
#večera
#ideja za doručak
#brza večera
#roosvaaj
#roosvaj recepti