Posne mekike gotove za 10 minuta: San svake domaćice!

youtube/canva
Ove mekike su savršeno mekane iznutra, a hrskave spolja i nikako nećete pogrešiti ako ih napravite za večeru. S obzirom da s eveoma brzo pripremaju, imate vremena da ih servirate čak i za doručak
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 200 ml tople vode
  • 2 supene kašike ulja
  • 1 supena kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 20 g svežeg kvasca
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. U 100ml tople vode rastvorite kvasac i šećer pa dodajte 1 supenu kašiku brašna i promešajte. Ostavite na toplom da nadođe.
  2. Prosejte brašno u posudi i dodajte so i ulje. Dodajte aktivirani kvasac i promešajte, zamesite meko i glatko testo. Uvijte testo u streč foliju ili kesu i ostavite na toplom da nadođe, da se udvostruči 3-4 puta.
  3. Radnu površinu pospite brašnom pa na nju stavite testo i nemojte ga mesiti ponovo. Razvijte koru debljine 7-8 cm, isecite nožem na kockice ili pravougaonike i pržite u prethodno ugrejanom ulju, na tihoj vatri.
  4. Gotove mekike vadite na ubrus da se ocedi višak masti.

Prijatno!

Sve dodatne informacije možeš pronaći na sajtu Kratak spoj.

Prijavi se OVDE!

Poseti www.roosvaaj.rs