Pohovani pire krompir: Fenomenalno predjelo!

canva
Na koji god način ga spremali, krompir će biti jednako ukusan. Prženi, dinstani, zapečeni, krompirići su makar jednom nedeljno na srpskim jelovnicima, a neretko je to mnogo češće. Ovaj recept za pohovani pire krompir će vas sigurno raspametiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 krompira
  • 1/2 paprike
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 2 jajeta
  • prezle
  • 1/2 veze peršuna

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kocke, pa stavite da se kuva. Na tiganju propržite sitno seckanu papriku i cele čenove belog luka. Kada paprika omekša izvadite beli luk iz tiganja, a skuvan krompir procedite.

Ispasiranom krompiru dodajte papriku, pa posolite i pobiberite. Dodajte skrob i sve lepo sjedinite. Umotajte krompir u pek papir i stavite u frižider na pola sata. Oblikujte deblju zmijicu i isecite na kolutove ili oblikujte dugačku, a nisku kupu, pa isecite trougao.

U jednoj posudi umutite jaja, u drugoj prezle sa seckanim peršunom. Umočite pire krompir u jaja, pa u prezle i onda pržite u zagrejanom ulju. Izvadite na ubrus da se ocede.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs