Piletina sa mlincima, sjajan ručak za svaki dan!

Mlinci su vrsta testenine koja se pravi i suši na specifičan način, a najčešće se kombinuju sa belim mesom, poput ćuretine i piletine. Ako nemate vremena za pravljenje mlinaca, možete ih kupiti u skoro svim marketima
Vidi originalni članak

Sastojci za mlince:

  • 250 g brašna
  • 1 jaje
  • 100 ml mlake vode

Ostali sastojci:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 180 ml kisele pavlake
  • 1 l pileće supe
  • 200 g gorgonzola sira

Priprema:

  1. Sjediniti brašno s malo soli u vanglici i promešati. Dodati jaje pa postepeno sipajući mlaku vodu mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Umešeno testo ostaviti da miruje oko pola sata.
  2. Nakon pola sata, testo istanjiti oklagijom na debljinu od 2 mm, pa okruglim nožem iseći na veće kocke.
  3. Pleh od rerne izvrnuti i obložiti papirom za pečenje. Poslagati na njega oblikovane kvadrate od testa, i peći u zagrejanoj rerni na 220°C desetak minuta dok mlinci blago ne porumene.
  4. Piletinu iseći na tanke šnicle, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu. Kratko propržiti na vrelom ulju s obe strane da blago porumene.
  5. Dno vatrostalne činije nauljiti i prekriti pečenim mlincima, preliti ih sa malo mešavine pavlake za kuvanje i kisele pavlake, i odozgo rasporediti pileće šnicle pa posuti kockicama gorgonzole.
  6. Filujte dok ne utrošite pripremljeni materijal. Završiti sa slojem pečenih mlinaca, premazati ih smesom od pavlake i posuti gorgonzolom.
  7. Sa strane zaliti s malo supe da sastojci ogreznu i peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.

Prijatno!

Sve dodtane informacije možeš pronaći na sajtu Kratak spoj.

Prijavi se OVDE

Poseti www.roosvaaj.rs