Pileća musaka: Nešto što obavezno treba da probate!

canva
Kada se spomene musaka, ona spada u najjednostavnije, a izdašne i veoma ukusne obroke. Ipak, najčešće se pravi od mešavine junećeg i svinjskog mlevenog mesa. Uvek treba probati nešto novo, pa danas imamo recept za musaku sa piletinom
Vidi originalni članak

Musaku možete pripremati sa neutralnom pavlakom, bešamel sosom ili je samo preliti umućenim jajima i mlekom. Možete čak i da izbegnete preliv te da musaku ispečete prekrivenu folijom, piše Lepota i zdravlje.

@jcgeo__ Believe it or not, some things taste the same with fewer calories and less fat. A serving of this Chicken Moussaka has 400 calories less than the original. Try this recipe and let me know your thoughts!🫠🙌 #moussaka #moussakarecipe #chicken #recipe #mealprep #mealprepping #mealprepideas #jcgmealpreppingsundays #gym #fitness #healthy #nutrition #nutritiontips #discipline #calories #caloriedeficit #caloriescounting #cyprustiktok #greecetiktok #greekfood ♬ (It Goes Like) Nanana - Edit - Peggy Gou

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 5 većih belih krompira
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • malo ulja
  • mleveni biber
  • origano
  • bosiljak
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 jajeta
  • 1 veći paradajz
  • 200 g kačkavalja
  • so i biber

Priprema:

  1. Crni luk očistiti i iseći na rebarca, krompir oguliti i iseći na kolutove debljine 3 mm, a pileće belo meso iseći na kocke.
  2. Po dnu nauljene tepsije posuti crni luk. Preko njega složiti kolutove krompira, jedan do drugog, tako da se na krajevima preklapaju i da prekriju površinu tepsije. Posoliti i pobiberiti.
  3. Po krompiru rasporediti kockice piletine. Jaja umutiti s pavlakom za kuvanje, dodati malo soli, origana i bosiljka, pa umutiti žicom. Smesu ravnomerno preliti preko musake. Prekriti je papirom za pečenje, preko njega naneti aluminijumsku foliju i krajeve pričvrstiti da se slepe uz tepsiju. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
  4. Musaku izvaditi iz rerne, pa skinuti papir i foliju. Meso posuti rendanim kačkavaljem, odozgo rasporediti kolutove paradajza i vratiti u rernu da se dopeče još desetak minuta.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs