Pileća čorbica greje i telo i dušu, a sjajna je za imunitet!
Toko kišnih jesenjih dana ništa nije lepše od dolaska kući i tanjira tople čorbice koja greje i dušu i telo, a uz to je i puna vitamina! Takođe, pileća supa i čorba su važan sastojak u borbi protiv prehlade i gripa koji su, nažalost, u ovo vreme veoma česti
Topla tečnost pomaže u ublažavanju iritacije grla, dok sastojci poput pilećeg mesa, povrća i začina mogu pružiti hranljive materije koje podržavaju imuni sistem, pišu Vijesti.
Sastojci:
- 2 bataka
- 3 krompira
- 1 veća glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 1 litar vode za početak kuvanja
- 2 kašike brašna
- 2 kašike kisele pavlake
- so
- biber
- suvi začin
Priprema:
- Na dno šerpe staviti oprane batake pa dodati luk isečen na četvrtine. Krompir i šargarepu iseći na krupnije komade pa dodati u šerpu. Posoliti malo, naliti vodu i kuvati sat vremena. Ako treba dodajite povremeno po malo vode.
- Nakon sat vremena, ako je meso kuvano, izvaditi ga da se prohladi, da bi se lakše iseckalo.
- Štapnim mikserom ispasirati povrće i dodati suvi začin i još malo vode ako je smesa pregusta.
- U šolji pomešati brašno, kiselu pavlaku i malo vode da smesa bude dovoljno tečna da biste mogli da je dodate u čorbu. Promešajte i vratite na vatru da proključa.
- Sa bataka skinuti kožicu, odvojiti meso od kostiju i dodati ga u čorbu. Promešati, pa kad proključa skinuti sa vatre. Čorbu služiti toplu!
Prijatno!
#pileća supa
#čorba od povrća
#čorbica
#ideja za brzi ručak
#brza priprema
#laki recepti
#ručak
#supa
#roosvaaj
#roosvaj recepti