Osnovni recept za najlepše letnje jelo: SATARAŠ!

canva
Sataraš je jelo koje tokom leta veliki broj ljudi priprema. Veoma je bogatog ukusa, lagan je i potrebno je samo malo vremena da biste pred sobom imali ovako ukusan obrok
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 veća crvena luka
  • 4 žute paprike
  • 4 zelene paprike
  • 6 paradajza
  • suncokretovo ulje za prženje
  • so
  • biber

Priprema:

  1. Oguliti oba crvena luka pa ih narezati na režnjeve.
  2. Žutim opranim paprikama ukloniti semenke, pa ih iseckati na trakice, a na isti način pripremiti i zelene paprike.
  3. Oguliti paradajz i isećiga na kockice.
  4. U veću posudu sipati ulje za prženje i pustiti ga da se zagreje.
  5. Staviti luk i pržiti ga 10-ak minuta na srednje jakoj vatri uz mešanje. Zatim ubaciti žutu, pa zelenu papriku.
  6. Dobro izmešati, poklopiti i pustiti da krčka 15 minuta.
  7. Zatim u posudu sipati naseckani paradajz, pa uz povremeno mešanje pustiti da se kuva oko 30 minuta. Za to vreme tečnost u satarašu će se redukovati.
  8. Pred kraj kuvanja posoliti i pobiberiti po ukusu i kuvati još 5 minuta.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs