Nasuvo sa krompirom: Brzo banatsko jelo koje svi vole!

canva
Nasuvo sa krompirom vodi poreklo iz perioda dok je današnja Vojvodina još pripadala Austrougarskoj, pa je vremenom postalo zaštitni znak Banata. Kao što i drugi krajevi Srbije imaju svoje specifične đakonije, tako je nasuvo postalo zaštitni znak Banaćana, a toliko je ukusno da ga širom zemlje svi obožavaju
Vidi originalni članak

Pored primamljivog ukusa, ovo jelo krasi i brza priprema, kao i jeftini sastojci koje svako može da priušti. Umesto kupljene testenine možete koristiti i domaću koju ste sami pripremali, a verujte da će to biti mnogo bolji izbor, savetuje I Love Zrenjanin.

Sastojci:

  • 1 pakovanje testenine po izboru
  • 1/2 kg krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 3 kašike crvene mlevene slatke paprike
  • kašičica ljute tucane paprike
  • malo ulja
  • začini po ukusu 

Priprema:

  1. Krompir obariti u ljusci pa ga ostaviti da se prohladi i ocedi.
  2. Testeninu skuvati po uputstvu sa pakovanja, oprati i procediti.
  3. Krompir oljuštiti i iseći na kockice.
  4. Luk iseckati takođe na kockice pa ga na malo ulja u tiganju prodinstati dok ne postane staklast. Dodati krompir i začine i prodinstati kratko sve zajedno dok se ne sjedine sastojci pa dodati konačno i testo i sve dobro izmešati. Služiti dok je toplo.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs