Napravite grašak koji uspeva i najvećim amaterima!

canva
U sve većoj ekspanziji internacionalnih jela, potrebno je da se ponekad vratimo i našim, domaćim i preukusnim specijalitetima koje obožavamo! Jedan od njih je kuvani grašak, jelo koje je othranilo generacije i generacije pre nas
Vidi originalni članak

Ukoliko ste početnik u kuhinji i ne znate baš mnogo o samoj pripremi domaćih jela, ne brinite! Ovaj recept će uspeti baš svima, a ukus će vas raspametiti, piše Alo.

Sastojci:

  • 400g graška
  • 1 šargarepa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/3 praziluka
  • so i biber po ukusu
  • suvi biljni začin po ukusu
  • voda

Zaprška:

  • 3 kašike ulja
  • 1 kašika brašna
  • 1 kašika mlevene slatke paprike
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • 2 čena belog luka

Priprema:

  1. Iseckati crni luk, praziluk i šargarepu. Dodati grašak i začine.
  2. Uliti oko 500 ml vode i staviti da se kuva na srednjoj vatri, dok povrće ne omekša. Po potrebi dodavati vodu samo koliko da prekrije grašak.
  3. U tiganju zagrejati ulje kada se povrće skuva. Dodati brašno u ulje i kratko propržiti, dodati i mlevenu slatku papriku. Izmešati i zapršku preliti preko kuvanog graška.
  4. Na kraju dodati seckani beli luk i prešun. Promešati i ukuvati grašak do željene gustine.
Poseti www.roosvaaj.rs