Najjednostavniji recept za bolonjeze pastu!

canva
Bolonjeze pasta se jede širom sveta, ali se njeni ukusi i priprema razlikuju od pojedinca do pojedinca. Mi vam predstavljamo neki osnovni recept koji se zaista veoma brzo priprema. Iskoristite ovaj kišni dan i napravite ukusnu testeninu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 gr mlevenog mesa
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 150 ml crvenog vina
  • 2 luka
  • 2 šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • maslinovo ulje
  • so, biber

via GIPHY

Priprema:

  1. Luk i šargarepu sitno isecite i propržite na maslinovom ulju.
  2. Dodajte sitno seckani beli luk i kratko popržite.
  3. U tiganj sa povrćem dodajte mleveno meso i kuvajte dok ne omekša.
  4. Nalijte vino i sačekajte da alkohol ispari, pa dodajte pasirani paradajz.
  5. Kuvajte na laganoj vatri dok se sos ne zgusne.
  6. Na kraju dodajte prethodno obarenu i oceđenu testeninu u sos.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs