Musaka od tikvica: Brza priprema i sjajan ukus!
Iako tikvice u punom jeku predstaljaju leto, one se tokom cele godine mogu naći na policama marketa i vrlo rado ih kupujemo. Veoma su hranljive, ali i lagane i sa njim možemo napraviti baš svašta
Sastojci:
Za musaku:
- 3 tikvice
- 450 g mlevenog mesa
- crni luk
- 2 čena belog luka
- šargarepa
- so
- biber
- biljni začini
- brašno (po potrebi)
- 2 kašike prezli
- 3 kašike ulja
Za preliv:
- 2 jajeta
- 200 g kisele pavlake
- 2 dl mleka
Priprema:
- Oljuštene tikvice iseći na tanke šnite i posoliti da puste vodu.
- Mleveno meso staviti u tiganj i pržiti sa crnim lukom isečenim na kolutove. Začiniti i dodati iseckan beli luk. Na kraju dodati sitno isecaknu šargarepu.
- Podmazati činiju za pečenje uljem i posuti prezle. Tikvice uvaljati u brašno i poređati na dno. Preko staviti meso, pa tikvice, opet meso i tako sve dok imate materijala. Na kraju odozgo sipati malo ulja.
- Umutiti jaja i so, pa dodati kiselu pavlaku i lepo umutiti pa dodati mleko.
- Dobijenu smesu preliti preko tikvica.
- Musaku od tikvica pecite u rerni oko 40 minuta na 200 stepeni.
Prijatno!
#musaka
#musaka od tikvica
#tikvice
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brza priprema
#ideja za brzi ručak
#brza večera