Musaka od tikvica: Brza priprema i sjajan ukus!

canva
Iako tikvice u punom jeku predstaljaju leto, one se tokom cele godine mogu naći na policama marketa i vrlo rado ih kupujemo. Veoma su hranljive, ali i lagane i sa njim možemo napraviti baš svašta
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za musaku:

  • 3 tikvice
  • 450 g mlevenog mesa
  • crni luk
  • 2 čena belog luka
  • šargarepa
  • so
  • biber
  • biljni začini
  • brašno (po potrebi)
  • 2 kašike prezli
  • 3 kašike ulja

Za preliv:

  • 2 jajeta
  • 200 g kisele pavlake
  • 2 dl mleka

Priprema:

  1. Oljuštene tikvice iseći na tanke šnite i posoliti da puste vodu.
  2. Mleveno meso staviti u tiganj i pržiti sa crnim lukom isečenim na kolutove. Začiniti i dodati iseckan beli luk. Na kraju dodati sitno isecaknu šargarepu.
  3. Podmazati činiju za pečenje uljem i posuti prezle. Tikvice uvaljati u brašno i poređati na dno. Preko staviti meso, pa tikvice, opet meso i tako sve dok imate materijala. Na kraju odozgo sipati malo ulja.
  4. Umutiti jaja i so, pa dodati kiselu pavlaku i lepo umutiti pa dodati mleko.
  5. Dobijenu smesu preliti preko tikvica.
  6. Musaku od tikvica pecite u rerni oko 40 minuta na 200 stepeni.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs