Musaka od kupusa: Spremite ručak za samo 15 minuta!

Musaka od kupusa je veoma izdašno jelo puno mesa, povrća i vitamina, a veoam brzo se sprema. Pored toga, kupus je veoma povoljan pa ćete ovo jelo pripremati često, uz lične modifikacije
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 1 veća glavica kupusa
  • 1glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 šoljica pirinča
  • suvi začin od povrća po ukusu
  • začinska papriku po ukusu
  • so i biber po ukusu
  • 2 jajeta
  • čaša kisele pavlake
  • ulje za prženje

Priprema: 

  1. Kupus isecite kao za salatu i prodinstajte na ulju dok ne omekša. Sklonite sa vatre i dodajte rendanu šargarepu i šolju opranog pirinča. Posolite i pobiberite po ukusu.
  2. Na ulju prodinstajte iseckani crni luk i potom dodajte mleveno meso. Kad meso porumeni, prebacite ga u šerpu sa kupusom i sve izmešajte.
  3. Uzmutite jaja i pavlaku u posebnoj posudi, dodajte suvi biljni začin i začinsku papriku po ukusu, kao i jednu kašičicu ulja.
  4. Sipajte smesu od mesa i kupusa u dublji pekač pa prelijte razmućenim jajima i pavlakom. Protresite pleh da se sve ujednači i stavite u zagrejanu rernu na 220 stepeni da se peče dok ne dobije lepu rumenu boju, odnosno dok pirinač ne omekša.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs