Mirisni krompir: Ukusno i izdašno jelo!

canva
Krompir sa ruzmarinom, piletinom i lukom je ukusan i jednostavan obrok koji će zadovoljiti sve vaše potrebe. Priprema se veoma brzo i jednostavno. Evo recepta:
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 pileća fileta 
  • 4-5 krompira
  • 1 crni luk
  • 2-3 čena belog luka
  • 2-3 grančice svežeg ruzmarina
  • So i biber po ukusu
  • Maslinovo ulje ili ulje po izboru
  • 1 kašičica dimljene paprike
  • 1 kašičica sušenog origana ili majčine dušice 
  • Sok od 1 limuna

Priprema:

  1. Krompir oljuštite i isecite na kolutove ili kockice. Crni luk isecite na krugove ili trakice, a beli luk sitno iseckajte.
  2. Piletinu operite i posušite, pa je posolite, pobiberite i po želji dodajte malo maslinovog ulja, sok od limuna i dimljenu papriku. Ostavite da odstoji 10-15 minuta.
  3. U većem plehu ili vatrostalnoj posudi, stavite krompir, luk (crni i beli), i ruzmarin. Prelijte sa malo maslinovog ulja, posolite i pobiberite po ukusu. Dobro promešajte da se povrće ravnomerno pokrije.
  4. Na povrće stavite pileće filete, pa sve prelijte još malo ulja. Po vrhu možete dodati još grančica ruzmarina ili začina po želji.
  5. Stavite pleh u prethodno zagrejanu pećnicu na 200°C i pecite 40-45 minuta, povremeno promešajući krompir da se ravnomerno ispeče. Ako je potrebno, piletinu možete okrenuti nakon 20 minuta.
  6. Kada sve porumeni, izvadite i servirajte!

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs