Meksička kuhinja: Slasni takitosi, brzi i ukusni!

canva
Meksička kuhinja sve je popularnija na našim prostorima jer spaja sve ono što odlikuje srpsku: Testo, meso i začine, a sve to u izobilju. Jedno od takvih jela su i takitosi, koji se sastoje od urolane tortilje s nadevom od mesa, pržene u vrelom ulju
Vidi originalni članak

Sastojci:

via GIPHY


Za takitose:

  • 60 g kukuruznog brašna

  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašičice soli
  • 100 g maslaca
  • 200 ml mlake vode

Za punjenje:

  • 400 g pilećeg filea

Za umak:

  • 1 čaša kisele pavlake
  • po ukusu so i biber
  • ulje za prženje
  • začini po želji


Priprema:

  1. Kukuruzno brašno, so i prašak za pecivo sipajte u jednu posudu, pa dodajte maslac koji je odstojao na sobnoj temperaturi i počnite da mesite uz dodavanje malo po malo vode dok ne dobijete fino i glatko testo.
  2. Testo razvucite oklagijom kao za palačinke, pa secite krugove ili trouglove.
  3. Isecite pileće meso na tračice i začinite po ukusu, pa propržite na malo ulja sa obe strane dok ne porumeni.
  4. Na jedan kraj isečenog komada testa stavite začinjeni štapić piletine, namažite malo kisele pavlake, pa urolajte kao palačinku. Probodite na jednom do tri mesta čačkalicom da se ne bi raspalo i pržite dok lepo ne porumeni sa svih strana.
  5. Služite uz umak od kisele pavlake uz dodatak začina po želji.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs