Lambada kocke: Ukusan desert bez jaja!

canva
Iako je mnogo varijacija kada su u pitanju recepti za lambada kolač, mi vam donosimo jedan koji je malo drugačiji. U pitanju je to da u ovaj kolač ne idu jaja pa će svi oni koji su na ovu namirnicu alergični ili je iz nekog razloga izbegavaju, moći da uživaju u omiljenoj poslastici
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za biskvit:

  • 100 g šećera 
  • 1 vanilin šećer
  • 1,5 kašičica soda bikarbone
  • 250 ml vode
  • 2 kašike džema od višanja
  • 3 kašike ulja
  • 50 g mlevenog keksa
  • 200 g oštrog brašna

Za žele:

  • 3 pudinga od vanile
  • 1 litra soka od narandže
  • narendana kora narandže
  • 6 kašika šećera

Za fil:

  • 600 ml mleka
  • 150-200 g petit keksa
  • 6 kašika šećera
  • 200 g margarina
  • 80 g gustina
  • 1 kašičica arome vanile

Glazura:

  • 5 kašika ulja
  • 2 kašike vode
  • 150 gčokolade za kuvanje

Priprema:

  1. U činiju sipajte vodu, vanilin šećer, šećer, ulje i džem od višanja, i sve dobro izmešajte.
  2. Dodajte brašno, sodu bikarbonu i keks, i mešajte dok ne postane glatka smesa bez grudvica.
  3. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.
  4. U malo soka od narandže razmutite puding, a ostatak sipajte u šerpu, dodajte šećer i narendajte pomorandžu. Kuvajte dok ne provrti, zatim dodajte umućeni puding i nastavite sa mešanjem.
  5. Kad se zgusne, kratko ga prohladite pa sipajte preko ohlađenog bisvkita, a potom po želeu stavite red keksa.
  6. Za fil razmutite gustin u malo mleka, a ostatak sa aromom vanile i šećerom stavite na vatru. Dodajte gustin u vrelo mleko i mešajuću čekajte da se zgusne. Pokrijte ga folijom i čekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi.
  7. Izmiksajte fil, dodajući prerađeni margarin, zatim filujte red keksa i stavite u frižider na sat vremena.
  8. Kad se kolač ohladi, spremajte glazuru: Otopite čokoladu sa malo vode i ulja i postpite preko kolača.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs