Lambada kocke: Ukusan desert bez jaja!
Iako je mnogo varijacija kada su u pitanju recepti za lambada kolač, mi vam donosimo jedan koji je malo drugačiji. U pitanju je to da u ovaj kolač ne idu jaja pa će svi oni koji su na ovu namirnicu alergični ili je iz nekog razloga izbegavaju, moći da uživaju u omiljenoj poslastici
Sastojci:
Za biskvit:
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1,5 kašičica soda bikarbone
- 250 ml vode
- 2 kašike džema od višanja
- 3 kašike ulja
- 50 g mlevenog keksa
- 200 g oštrog brašna
Za žele:
- 3 pudinga od vanile
- 1 litra soka od narandže
- narendana kora narandže
- 6 kašika šećera
Za fil:
- 600 ml mleka
- 150-200 g petit keksa
- 6 kašika šećera
- 200 g margarina
- 80 g gustina
- 1 kašičica arome vanile
- 5 kašika ulja
- 2 kašike vode
- 150 gčokolade za kuvanje
Priprema:
- U činiju sipajte vodu, vanilin šećer, šećer, ulje i džem od višanja, i sve dobro izmešajte.
- Dodajte brašno, sodu bikarbonu i keks, i mešajte dok ne postane glatka smesa bez grudvica.
- Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, i pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.
- U malo soka od narandže razmutite puding, a ostatak sipajte u šerpu, dodajte šećer i narendajte pomorandžu. Kuvajte dok ne provrti, zatim dodajte umućeni puding i nastavite sa mešanjem.
- Kad se zgusne, kratko ga prohladite pa sipajte preko ohlađenog bisvkita, a potom po želeu stavite red keksa.
- Za fil razmutite gustin u malo mleka, a ostatak sa aromom vanile i šećerom stavite na vatru. Dodajte gustin u vrelo mleko i mešajuću čekajte da se zgusne. Pokrijte ga folijom i čekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi.
- Izmiksajte fil, dodajući prerađeni margarin, zatim filujte red keksa i stavite u frižider na sat vremena.
- Kad se kolač ohladi, spremajte glazuru: Otopite čokoladu sa malo vode i ulja i postpite preko kolača.
Prijatno!
#lambada kolač
#kolač
#voćni kolač
#pomorandža
#roosvaj saveti
#roosvaj recepti
#roosvaaj
#recept
#poslastice
#desert