Lagani recept: Brzi kroasani sa šunkom i kačkavaljem!

canva
Kada su u pitanju kroasani, tu retko ko ostaje imun! Na internetu možete pronaći razne recepte kako da dobijete ovo savršeno pecivo, ali mi se za sada držimo lisnatog testa: Ekonomičnije je i brže, a ukus je neprevaiđen
Vidi originalni članak

Sastojci:

pakovanje svežeg lisnatog testa

  • 1 kašika pavlake
  • malo suvog začina
  • 100 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • 1 žumance
  • susam za posipanje

Priprema:

  1. Razvijte lisnato testo, pa namažite pavlakom i odozgo malo posolite.
  2. Poređajte šunku na jednu polovinu, a preko nje stavite listiće kačkavalja.
  3. Drugu polovinu prebacite preko ovog dela gde je šunka. 
  4. Isecite tako da dobijete trouglove pa svaki trougao uvijte u kroasan.
  5. Umutite žumance, premažite kroasane njime i pospite susamom. Stavite da se peku oko 20 minuta na 220 stepeni!

Prijatno!

 

Poseti www.roosvaaj.rs