Krompir sa susamom iz rerne: Brz i ukusan ručak!

canva
Jela iz rerne su tokom zime veoma primamljiva zbog brze pripreme, ali i zbog toga što se upotrebom rerne zagreva i kuhinja. Ako i vi ne znate šta da pripremite za ručak u ovu kišnu subotu, imamo odličan recept za jelo od krompira
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 4 kašike susama
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike
  • so, biber
  • suvi biljni začin
  • 200 ml ulja

Priprema:

  1. Oljušten krompir oprati i iseći na kolutove, pa svaki kolut presecite na četvrtine.
  2. Staviti u šerpu na šporet i naliti vode da ogrezne, ubaciti lovorove listove i dodati kašičicu soli. Kuvati 5 minuta. Ne treba da se skuva skroz, jer će se raspasti prilikom mešanja. Nakon kuvanja ocediti višak vode.
  3. U posebnom sudu promešati susam, suvi biljni začin, biber i mlevenu papriku, po želji dodajte so. Tako dobijenu smesu sjedinite sa krompirom i promešajte lagano da se nebi krompir raspao.
  4. Pecite u podmazanom plehu na 200 stepeni 20-25 minuta odnosno dok ne porumeni.

Prijatno! 

Poseti www.roosvaaj.rs