Kremasta salata od karfiola

canva
Iako su ruska salata i mimoza dve omiljene praznične salate na srpskim trpezama, njihova dugotrajna priprema zadaje glavobolju mnogim domaćicama. U toku pripreme glavnog jela i raznih sitnih kolača za svečare, treba umeti uštedeti vreme, a kako je pred nama nekoliko letnjih slava, imamo odličan recept za salatu koja će vam se dopasti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola
  • 3 kuvana jajeta
  • kisela pavlaka
  • ulje
  • šećer
  • sirće
  • so
  • mirođija po želji

Priprema:

  1. Karfiol očistiti, podeliti na cvetove, pa obariti u slanoj vodi. Dobro ga ocediti i staviti u činiju.
  2. U dublju posudu staviti ulje, so, sirće, malo šećera i pavlaku, sve dobro izmešati i preliti karfiol.
  3. Iseckati barena jaja i promešati.
  4. Odozgo po želji ukrasiti mirođijom.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs