Krem čorba od povrća će svakoga ugrejati!

youtube/canva
Kada kod kuće imate ostatke povrća, pa vam u frižideru prave nered, možete ih iskoristiti da našravite ukusnu čorbicu. U nju možete staviri sve ono što vam je ostalo proteklih dana: Pola šargarpe, celer, šaku prokelja, par cvetića brokolija, kupus... Ma šta god vam padne na pamet
Vidi originalni članak

Mi smo se odlučili za ovu kombinaciju povrća!

Sastojci:

  • 4 krompira srednje veličine, isečena na kockice
  • 1 srednja glavica crnog luka, isečena na kockice
  • 2 stabljike celera, sitno iseckane
  • 2 velike šargarepe, isečene na kockice
  • 1 ½ šolja zamrznutog graška
  • 1 ½ šolja zamrznutog kukuruza šećerca
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 litar bujona od povrća
  • 1 šolja mleka ili biljnog mleka
  • 2 kašičice sušenog timijana
  • 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna
  • 2 kašike ulja
  • so i biber po ukusu

Објава коју дели Longevity and Wealth (@longevityluxe)

Priprema:

  1. U velikom loncu na srednjoj vatri zagrejte maslinovo ulje. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast, a zatim dodajte celer i šargarepu. Dinstajte 4-5 minuta.
  2. Dodajte iseckani krompir, timijan i beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 1 minut. Dodajte čorbu od povrća. Stavite smešu da provri, pa kuvajte dok povrće ne omekša, oko 20 minuta.
  3. Šerpu sklonite sa šporeta i izmiksajte čorbu štapnim mikserom. Povrće možete potpuno izblendati ili izdvojiti jedan deo, pa ga pomešati s izmiksanim.
  4. Vratite šerpu na šporet i dodajte grašak, kukuruz i mleko. Posolite i pobiberite. Kuvajte oko 5 minuta, pa sklonite sa šporeta.
  5. Servirajte čorbu i pospite je seckanim peršunom. Služite čorbu uz integralni hleb ili dvopek.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs