Kifle od 5 sastojaka, savršene uz ajvar i kajmak!
Mekane kifle i miris koji se oseća dok se peku u pećima dok užurbano trčimo na časove, posao ili predavanja nas uvek nekako asociraju na kuću i toplinu. Iamo za vas sjajan recept za kifle koje ne traže mnogo vremena za pripremu, a savršene su i uz slatke i uz slane priloge
Kao što već rekosmo, ajvar, sir, kajmak, majonez ili čak džem ili nutela... Sve dolazi u obzir, pa čak i da od njih pravite sendviče, piše Naj žena.
Sastojci:
- 1 kg brašna T-400
- 600 ml mleka
- 1 kocka kvasca (40 g)
- 2 kašike šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
- Mleko ugrejati, dodati izmrvljenu kocku kvasca, šećer i so pa ostaviti desetak minuta na toplom da nadođe.
- Sipati pola kilograma brašna, dodati aktivirani kvasac, pa mešati varjačom, zatim dodati ostatak brašna i mesiti rukom dok se ne dobije glatko testo. Pokriti krpom i ostaviti da naraste.
- Premesiti posle petnaestak minuta i ostaviti opet da raste dok se ne udvostruči. Podeliti testo na pola, pa svaki deo iseći na 8 delova.
- Razvući svaki deo oklagijom i preklopiti, uvaljati u lopticu. Pokriti krpom i ostaviti petnaestak minuta da rastu. Svaku lopticu rastanjiti oklagijom u krug i uviti u kiflu. Ređati ih u pleh i premazati uljem.
- Pokriti krpom i ostaviti da rastu dok se rerna ugreje na 180 stepeni. Peći kifle dvadesetak minuta, pa pečene opet premazati uljem.
Prijatno!
#kiflice
#pekarske kifle
#peciva
#doručak
#ideja za doručak
#brza večera
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#recept
#laki recepti