Jednostavan potaž od bundeve koji ćeš obožavati!

canva
Kao što rekosmo, bundeva je kraljica jeseni pa su pijace i marketi prepuni raznih vrsta ove ukusne namirnice. Iako se od nje mogu napraviti razna jela, potaž je neki klasik, veoma ukusan i izdašan, a o vitaminima ne treba ni da govorimo
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 srednja budneva
  • 2 šargarepe 
  • 1 veći krompir 
  • 1,5 l vode
  • svež peršun
  • 3 čena belog luka
  • 2 glavice crnog luka
  • maslinovo ulje
  • so i biber po ukusu

Priprema:

Usitniti bundevu, šraggarepu, luk i krompir pa kuvati oko pola sata na jačoj vatri.

Kada se povrće skuva, iscedite malo vode, ali ne sve i ispasirajte sastojke pomoću štapnog miksera. 

Kada ste ispasirali povrće, vratite ga na šporet i dodajte so i biber, promešajte i kada provri, kuvajte ga još oko 3 minuta, pa dodajte u smesu iseckan peršun i beli luk.

Kao prilog, koristite pavlaku ili kiselo mleko!

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs