Izbegnite 4 najčešće greške pri pravljenju palačinki!
Takođe postoje i greške koje možete napraviti tokom pripreme. Pročitajte tekst i sledeći put kada se upustite u pripremu ovog slatkog klasika, obratite pažnju na detalje. Naglašavamo, strpljenje je spas!
Previše mešanja
Verujemo da želite da razbijete svaku grudvicu brašna, ali priprema palačinki je situacija u kojoj ne smete previše mešati ili mutiti smesu, jer će gluten početi da se razvija i testo će postati elastično, što znači da će palačinke na kraju biti gumenaste.
Premalo strpljenja!
Testo za palačinke, posebno za domaće i "dutch baby" verzije, trebalo bi da odstoji kratko vreme. Da bi vaše palačinke bile savršene, pokrijte smesu i ostavite je da stoji oko pola sata.
Nedovoljno zagrejan tiganj
Ako tiganj nije dovoljno zagrejan, testo će se razlivati i upiti svu masnoću kojom ste eventualno premazali tiganj. Predlažemo da proverite temperaturu sa malom palačinkom.