Ispohujte sočnu piletinu po našem receptu!

canva
Iako nimalo nije zdravo jesti pohovanu hranu, u Srbiji se ona jede sa uživanjem. Pa kad je već tako, ako volite da spremate pohovanu piletinu, napravite je po našem receptu. Ukus će vas sigurno oduševiti, ali i brzina pripreme ovog jela. Naveli smo potrebne sastojke, a količinu mesa prilagodite svojim potrebama
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • pileće meso prema potrebi
  • začin za piletinu
  • suvi začin
  • so, biber
  • 2 kašike granula belog luka
  • 1 kašike kisele pavlake
  • 2 kašike majoneza
  • 2 jaja
  • 2 kašike brašna

Priprema:

  1. Iseckati meso na sitne kockice, dodati začin za piletinu, suvi začin, biber, beli luk, kiselu pavlaku, majonez, jaja, brašno i sve lepo izmešati.
  2. Sipati ulje da prekrije dno tiganja, pa kad se zagreje, kašikom vaditi piletinu i stavljati u tiganj na gomilice, i malo pritisnuti. Poklopiti i pržiti na tihoj vatri oko 30 minuta, te okretati povremeno da porumeni. Prženu piletinu izvaditi na papir da upije višak masnoće.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs