Ispohujte sočnu piletinu po našem receptu!
Iako nimalo nije zdravo jesti pohovanu hranu, u Srbiji se ona jede sa uživanjem. Pa kad je već tako, ako volite da spremate pohovanu piletinu, napravite je po našem receptu. Ukus će vas sigurno oduševiti, ali i brzina pripreme ovog jela. Naveli smo potrebne sastojke, a količinu mesa prilagodite svojim potrebama
Sastojci:
- pileće meso prema potrebi
- začin za piletinu
- suvi začin
- so, biber
- 2 kašike granula belog luka
- 1 kašike kisele pavlake
- 2 kašike majoneza
- 2 jaja
- 2 kašike brašna
Priprema:
- Iseckati meso na sitne kockice, dodati začin za piletinu, suvi začin, biber, beli luk, kiselu pavlaku, majonez, jaja, brašno i sve lepo izmešati.
- Sipati ulje da prekrije dno tiganja, pa kad se zagreje, kašikom vaditi piletinu i stavljati u tiganj na gomilice, i malo pritisnuti. Poklopiti i pržiti na tihoj vatri oko 30 minuta, te okretati povremeno da porumeni. Prženu piletinu izvaditi na papir da upije višak masnoće.
Prijatno!
#piletina
#pohovana piletina
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brza priprema
#ideja za brzi ručak
#brza večera