Imamo recept za neodoljive lovačke šnicle!

canva
Veoma jednostavan recept za lovačke šnicle koje mame mirisom i oduševljavaju ukusom je pred vama! Kako je potrebno veoma malo vremena za pripremu ovog jela, savetujemo vam da što pre isprobate ovaj recept
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 svinjske šnicle
  • 2 kašike maslaca
  • 1 veliki crni luk, sitno naseckan
  • 200 g šampinjona, seckanih na listiće
  • 1 čaša crnog vina
  • 200 ml pileće supe ili vode
  • 2 kašike brašna
  • so i biber, po ukusu
  • svež peršun za posluživanje

Priprema:

  1. Šnicle lagano izlupajte čekićem za meso kako bi postale tanje. Posolite i pobiberite ih sa svake strane.
  2. Zagrejte mast ili ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri pa dodajte šnicle i pržite ih dok ne postanu zlatnosmeđe s obe strane. Izvadite ih iz tiganja i stavite na stranu.
  3. U istu masnoću dodajte iseckani luk i šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dobiju zlatnosmeđu boju.
  4. Šnicle vratite u tiganj, pa dodajte crno vino. Kuvajte nekoliko minuta dok se vino ne smanji za polovinu.
  5. Razmutite brašno u pilećoj supi ili vodi kako biste napravili gustu smesu. Dodajte je u tiganj sa šniclama i povrćem, pa kuvajte još nekoliko minuta dok se sos ne zgusne.
  6. Pospite svežim peršunom i poslužite šnicle sa sosom uz prilog po želji.
Poseti www.roosvaaj.rs