Grčke bruskete, sjajna večera ili grickalica uz film!
Ono što svima pravi problem u kući jeste stari hleb. Žao nam je da ga bacimo, ali ne volimo ni da ga jedemo pa onda ni sami ne znamo šta bismo uradili sa njim. Ideja je mnogo, ali danas vam predlažemo da za večeru napravite tople italijanske bruskete
Ovakve recepte uvek možete modifikovati i dodati om ini što volite, a ponekad će biti dovoljno da smao promenite začin ili vrstu ulja kako biste dobilipotpuno nov ukus, piše Recepttura.
Sastojci:
- 10 cherry paradajza
- pola svežeg krastavca
- 1 glavica crvenog luka
- 100 g feta sira
- 8 crnih maslina
- sušeni origano
- maslinovo ulje
- so
- biber
- aceto balsamico
Priprema:
- Iseći paradajz na četvrtine, a luk na mesece, oguliti i narezati krastavac, kao i feta sir i masline.
- Pomešati sve u posudi, ubaciti origano, začiniti po ukusu pa zaliti s maslinovim uljem i acetom balsamicom.
- Hleb iseći na kriške pa isprskati maslinovim uljem. Zapeći ga u rerni kratko, dok lepo porumeni i ne postane hrskav.
- Kada s hleb ispeče, smesu prebaciti na tople bruskete.
Prijatno!
#bruskete
#brusketi sa paprikom
#grčka kuhinja
#italijanska kuhinja
#italijanski specijaliteti
#roosvaaj
#ideja za doručak
#brza večera
#roosvaj recepti