Francuski krompir sa lukom, jelo neodoljivog ukusa!
Iako je najpre smatran hranom za siromahe, jrompir se vrlo brzo 'probio' i 'popoeo' na pijedastal omiljenog povrća u svetu, što zbog ukusa, što zbog energije koju daje, što zbog raznih načina za pripremu. Tako je, krompir možete jesti svakodnevno, a on vam neće dosaditi
Naprotiv, uvek postoji mogućnost za neki eksperiment kada je ovo povrće u pitanju i uvek se možete poigrati sa njim. Današnji predlog je francuski krompir sa lukom koji će vam se sigurno svideti, pišu Novosti.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 100 g putera
- 4 kuvana jaja
- 250 g budimske kobasice
- 1 glavica crnog luka
- 200 ml kisele pavlake
- 100 g rendanog parmezana
- pola kašike brašna
- 3 kašike prezli
- so
- biber
- peršun 1 veza
Priprema:
- Krompir oljuštite i obarite pa isecite na kolutove.
- U pleh obložen pek-papirom rasporedite polovinu krompira, odozgo poređajte kolutove jaja, kobasicu samlevenu u blenderu, seckan peršun i propržen luk. Odozgo rekrijte preostalim krompirom.
- Pomešajte pavlaku, brašno, so i biber i prelijte preko složenog krompira. Pospite prezlama, parmezanom i puterom.
- Pecite oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Prijatno!
#francuska kuhinja
#francuski krompir
#hrana
#ideja za brzi ručak
#brza večera
#večera
#jela od krompira
#roosvaaj
#roosvaj recepti