Fina prolećna čorbica koja se začas sprema!

youtube/canva
Krenulo je vreme rotkvica, sremuša, mladog luka, zelene salate... I sve to treba da pojedemo uz neko kvalitetno jelo! Recept za ovu čorbicu je veoma jednostavan, neće vam oduzeti puno novca i vremena, a moći ćete da uživate u toplom jelu uz omiljenu salatu
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g pilećeg filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 150 g šargarepe
  • 100 g zeleni
  • parče sitno narendanog celera
  • 100 g pirinča
  • so, biber, kurkuma, suvi začin
  • 1 kašika soka od limuna
  • naseckan peršunov list

 

Priprema:

  1. Propržiti crni i beli luk, šargarepu, zelen i celer. Dodati meso iseckano na kockice i pržiti dok ono ne pobeli. Sipati kašičicu mlevene crvene paprike, promešati i preliti čašom vode, pa ostaviti da se kuva 15 minuta na srednjoj temperaturi.
  2. Dodati prethodno opran pirinač i sipati 4 čaše vode, a potom kuvati dvadeset minuta.
  3. Pred kraj dodati začine prema ukusu. Na kraju dodati naseckani peršunov list.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs