Domaći čoko-lešnik namaz je sve što ti treba za doručak!
Iako maje- više svi obožavamo Nutellu, često zažmurimo na činjenicu da sadrži ogromne količine šećera koje uopšte nisu zdrave. Nasuprot tome, možete napraviti domaću Ntellu u zdravijoj verziji koja vam uvek može poslužiti kao namaz za doručak ili kao užina kada vam se baš prijede nešto slatko
Sastojci:
- 300g pečenih lešnika, oguljenih
- 2 kašike rastopljenog kokosovog ulja
- 4 kašike javorovog sirupa ili prirodnog zaslađivača po želji
- 4 kašike sirovog kakaa
- pola šolje biljnog mleka
- prstohvat soli
Priprema:
- Lešnike posuti u pleh obložen pek papirom pa peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na 150 stepeni. Vruće lešnike staviti u krpu i protrljati kako bi im otpala ljuska.
- Dok su još topli, lešnike dodati u blenderi blendajte sve dok masnoa ne počne da se skuplja na obodima posude. Onda sastružite i nastavite dalje ponavljajući postupak sve dok ne napravite puterastu strukturu.
- Rastopite kokosovo ulje i pomešajte sa ostalim sastojcima pa dodajte smesu u puter od lešnika i kratko izblendajte da se sve pomeša.
- Sipajte u teglu i ostavite da se potpuno ohladi. Ako želite ređi namaz, dodajte još dve kašike mleka pri sjedinjenju smesa.
Prijatno!
NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!
#nutella
#doručak
#namaz
#lešnik
#recept
#zdrava hrana
#zdrav doručak
#roosvaaj
#roosvaj ekipa
#roosvaj recepti